Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că are aproximativ trei luni pentru a finaliza adăugirile necesare la teza sa de doctorat, pe care a susținut-o în 2022 și a primit o recomandare de titlu de doctor din partea unei comisii a Universității București. El a explicat că Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu a invalidat titlul său de doctor, ci a solicitat completări suplimentare la lucrare, care trebuie finalizate într-un termen de 12 luni.
„În 2016, m-am înscris la programul de doctorat, am trecut prin procesul de admitere și am fost acceptat cu finanțare. Anul trecut, în perioada august – septembrie, am susținut teza mea. După susținerea lucrării, am primit aprobarea din partea comisiei de validare a universității, care a recomandat acordarea titlului de doctor. Această recomandare a fost trimisă către CNATDCU în 2022. Recent, am primit o notificare de la CNATDCU, care mi-a solicitat să adaug anumite completări și argumentări suplimentare în secțiunea privind ipotezele, având un termen de 12 luni pentru finalizare, până în februarie 2024. Am primit această decizie în februarie 2023. Cu toate că termenul este destul de scurt, și având în vedere că mai am mult de lucru, sper să reușesc să îndeplinesc aceste cerințe până în februarie”, a explicat Bogdan Ivan în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News.
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, este coordonatorul tezei de doctorat a lui Bogdan Ivan, însă acesta a menționat că l-a întâlnit pe Dîncu în afara contextului politic.
„În 2014 sau 2015, am participat la lansarea unei cărți a lui Vasile Dîncu. Mi-am citit câteva din cărțile sale și mi-au plăcut, astfel că am dorit să învăț de la el. Nu l-am cunoscut în context politic, ci la o lansare de carte”, a adăugat Ivan.
Lucrarea de doctorat a lui Bogdan Ivan are ca temă resursele umane, iar acesta speră să finalizeze toate adăugirile solicitate de CNATDCU până în februarie, primind un verdict favorabil.
„Între timp, subiectul pe care l-am studiat în lucrarea mea s-a concretizat într-o lege, care privește transferul de management și modele de bună practică în resursele umane din sectorul privat în sectorul public. Aceasta implică un sistem de evaluare cuprinzătoare a resurselor umane. România are deja o lege inițiată de mine, prin care, începând cu 2025, se va efectua evaluarea competențelor funcționarilor publici din România, inclusiv în format digital”, a mai precizat Bogdan Ivan în cadrul emisiunii Prima News.