Mai multe
  Reclamăspot_img
  AcasăParlamentDemisie șoc în PNȚCD: Cristian Terheș părăsește partidul acuzând delapidarea și jefuirea...

  Demisie șoc în PNȚCD: Cristian Terheș părăsește partidul acuzând delapidarea și jefuirea acestuia

  Publicat:

  Reclamăspot_img

  Europarlamentarul român, Cristian Terheș, a anunțat astăzi demisia sa din partid, subliniind motivele care au condus la această decizie. Terheș menționează în comunicat că pleacă din PNȚCD din cauza situației financiare critice a partidului, acuzând delapidarea și jefuirea acestuia cu sute de mii de lei anual, fără o reacție adecvată din partea autorităților.

  În comunicat, fostul membru PNȚCD afirmă că a încercat să își exercite drepturile pentru a remedia situația, dar demersurile sale au fost întâmpinate cu pasivitate și inacțiune. Cristian Terheș menționează că partidul a fost blocat în a oferi o soluție națională din cauza orgoliilor unor persoane care au decis să îl folosească în beneficiul propriu.

  - Advertisement -

  De asemenea, Terheș critică lipsa de transparență și responsabilitate financiară din cadrul PNȚCD, subliniind că aceste aspecte împiedică implicarea cetățenilor într-un proiect politic în care să aibă încredere.

  Fostul membru PNȚCD menționează că decizia sa de a părăsi partidul este determinată de dorința de a continua lupta pentru drepturile fundamentale și naționale, alături de oameni implicați într-un proiect politic consecvent și transparent.

  Demisia lui Cristian Terheș reprezintă un nou șoc pentru PNȚCD și ridică semne de întrebare cu privire la viitorul și stabilitatea partidului în contextul problemelor financiare semnalate de fostul său membru.

  Comunicatul integral:

  Dragi colegi,

  Subsemnatul Cristian Terheș, membru PNȚCD, în baza art. 16 alin. (2) din Legea 14/2003 și a art. 19 alin. (4) din Statutul PNȚCD îmi depun prin prezenta demisia din PNȚCD, cu efect imediat, din data de 30.11.2023.
  Provin dintr-o familie care a fost persecutată pentru motive politice ca urmare a afinității și apartenenței la Partidul Național Țărănesc, fiind crescut de mic în spiritul datoriei față de națiune și luptei pentru drepturi.
  În această familie am învățat istoria care nu se învață, din păcate, la școală și am cunoscut rolul pe care liderii Partidului Național Român din Transilvania l-au avut pentru apărarea drepturilor naţionale şi individuale ale românilor ardeleni și făurirea Marii Uniri, precum și rolul pe care liderii Partidului Țărănesc din vechiul Regat l-au avut în împroprietărirea țăranilor.
  Chiar dacă a fost scos în afara legii de comuniști, PNȚ a continuat să trăiască în mintea și sufletul fiecărui român liber, fiind primul partid politic înregistrat după căderea comunismului.
  După 2004 am fost unul dintr-un grup foarte restrâns de naționali-țărăniști, unii din SUA, alții din România, care s-au opus în justiție schimbării numelui PNȚCD în PPCD, lucru ce se poate regăsi în Registrul Partidelor Politice. Ca urmare a acestei acțiuni s-a reușit salvarea cel puțin a numelui partidului.
  Candidatura la europarlamentare în 2019 am acceptat-o tocmai cu gândul că vom putea readuce partidul și valorile naționale în politica românească, pentru a apăra România de tăvălugul neomarxist-globalist.
  În 2020 la alegerile locale în Sălaj PNȚCD a candidat pe siglă proprie. A fost meritul și sacrificiul fiecăruia dintre voi că în doar 6 săptămâni, pornind de la 2 oameni, am reușit să avem candidați în majoritatea localităților și să obținem 9 consilieri locali.
  Am cerut de atunci la nivel central să deschidem partidul și să începem crearea de organizații peste tot în țară, însă nu s-a dorit acest lucru.
  În 2022 am aflat cu toții că partidul este efectiv jefuit și delapidat cu sute de mii de lei anual, sub privirile pasive ale organelor statului. Am fost desemnat personal de către CNC-ul din 06.05.2022 să exercit acțiunea în răspundere (cf. art. 220 Cod Civil) contra celor responsabili de aceste prejudicii aduse partidului, însă mult lăudata justiție română nu motivează de 6 luni hotărârea de suspendare a acțiunii în răspundere față de cei care au prăduit și jefuit partidul, ca să o pot contesta. Indiferent de cât va dura, deoarece procesele pe care le-am început vor merge până la capăt, PNȚCD-ul va trebui eliberat de cei care-l țin captiv pentru a fi redat României.
  Până când aceste litigii se vor finaliza, PNȚCD-ul, datorită orgoliilor unor persoane care au decis să ia partidul pe nume propriu și pentru beneficiul propriu (sprijiniți și de unii dovediți că au făcut poliție politică în perioada comunistă), este blocat în a putea oferi soluția națională („patriotismul luminat”, după cum spunea Maniu) de care societatea românească are nevoie în acest moment de cumpănă fără precedent.
  Mulți români îmi scriu că vor să se implice, însă nu-i pot angrena într-un proiect politic unde nu există transparență și responsabilitate financiară, și de la care an de an AEP-ul confiscă zeci sau sute de mii de lei ca urmare a unor chirii ilicite, și dă zeci de mii de lei amenzi pentru nerespectarea legii privind finanțarea partidelor politice, prejudicii imense pentru care nimeni nu vrea să răspundă.
  Decizia mea de a părăsi PNȚCD în contextul actual reprezintă pasul necesar pentru a continua lupta pentru drepturile fundamentale și naționale alături de oameni care vor să se implice consecvent într-un proiect politic care să reflecte cu adevărat datoria față de națiune și determinarea în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor românilor.

  Cristian Terheș

  - Advertisement -

  Cele mai noi

  Cătălin Drulă: România Merită Aderarea Integrală în Spațiul Schengen, nu Jumătăți de Măsură

  Președintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că România nu ar trebui să se mulțumească cu...

  Reorganizare Majoră în Sfera Financiară a României: ANAF, Ministerul de Finanțe și Autoritatea Vamală se Remodelează în Ianuarie

  Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a anunțat că procesul de reorganizare a Agenției Naționale...

  Atacul Rusiei asupra Ucrainei: 110 Rachete Lansate, Cel Puțin 10 Morți și Pagube Masive

  Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Rusia a lansat aproximativ 110 rachete asupra...

  Șefii ISU Prahova Implicați în Ancheta Pensiunii Ferma Dacilor, Pensionați Medical; Accesul la Informații Clasificate, Retras

  Fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Mihai Drăgan, și prim-adjunctul...

  Similare

  Schimb de Acuzații între Ciolacu și Orban Privind Deciziile în Pandemie

  Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, și premierul Marcel Ciolacu au avut un schimb aprins...

  George Simion, Lider AUR: Tăiem Ajutoarele Sociale pentru Cei Care Pot Munci!

  Liderul partidului AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unui summit al antreprenorilor români...

  Gheorghe Piperea, Coordonator AUR pentru Alegerile Europarlamentare – Cristian Terheş Deschide Lista Candidaților

  George Simion, liderul Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), a anunțat că Gheorghe Piperea a...

  Din aceeași categorie

  Schimb de Acuzații între Ciolacu și Orban Privind Deciziile în Pandemie

  Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, și premierul Marcel Ciolacu au avut un schimb aprins...

  George Simion, Lider AUR: Tăiem Ajutoarele Sociale pentru Cei Care Pot Munci!

  Liderul partidului AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unui summit al antreprenorilor români...

  Gheorghe Piperea, Coordonator AUR pentru Alegerile Europarlamentare – Cristian Terheş Deschide Lista Candidaților

  George Simion, liderul Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), a anunțat că Gheorghe Piperea a...